Look: Gorgeous Pink with Maybelline Wine Pink

Hi Selamat Malam semua...

Hari ini puteri akan post gaya solekan bewarna merah jambu.Sangat sweet dan simple..Puteri hanya menggunakan Eyeshadow Wine Pink dari Maybelline..


Nak tahu eyeshadow dan produk lain yang Puteri gunakan.Teruskan membaca..PEACE... (^^,)

Macam biasa, kalau Puteri gunakan Eyeshadow dari Maybelline ni,Puteri suke guna berus yang macam concealer kemudian basahkan berus tu dan lap pada tisu. Bukan sahaja senang untuk sapukan eyeshadow ni malah dapat mengurangkan kesan comot pada mata sebab eyeshadow ni shimmery jadi mudah sangat nak berterabur pada mata..haha


Kalau nak blend pembayang mata ni,Puteri suka guna jari je.Lagi mudah dan cepat.

Tutup mata..hehe
Produk yang digunakan untuk solekan ini:
  • Maybelline Diamond Glow in Wine Pink
  • Maybelline Anglefit Perfect Concealer in Natural Beige
  • Rimmel Extreme Definition Two- Tone Eye Definer (Black)
  • In2It Eyeliner Liquid in Black
  • Avon Professional Lash Booster in Black
  • Avon Daring Curves
Add caption

Mudah je kan..Memang senang je,cuma kene banyak latihan untuk gunakan eyeshadow jenis shimmery ni.Puteri harap anda dapat mencuba gaya solekan ini.


Dari Tepi

Separa Penuh
Selamat mencuba dan selamat Berhujung Minggu Semua.. (^______^)


6 comments:

  1. mcm mana nk bg bulu mata panjang yer? dan mascara apa yg terbaik saya teringin nk bulu mata panjang dan pakai mascara bg nampak cantik tp bulu mata saya jenis lebat dan pendek... cukup susah nak lentikkan dia....

    ReplyDelete
  2. btw Puteri pakai foundation aper nmpk flawless?

    ReplyDelete
  3. Hi Anonymous: Dear.boleh je kalau nak dapatkan bulu mata yang pnjg.Puteri suggest gunekan eyelash curler sblm pakai mascara..memang sangat2 membantu. Beli mascara yg boleh bg efek lashes kita panjang. Cuba beli Maybelline Pulse Perfection! memang best

    Puteri jarang sangat2 pakai foundation, selalu guna krim safi balqis je then concealer maybelline..hehe..

    ReplyDelete
  4. Akk, Rimmel ni boleh dpt kat mne?

    ReplyDelete
  5. Hi AtiqHazir..maaf lmbt response. senang dapat kat watson..guardian pun ada.. :)

    ReplyDelete

Copyright © 2011-2012. All right reserved by Puteri