Review: The Balm Nude 'Tude pallete

Salam ladies...

Waaa..lame giler tak update blog, bulan 6 takde post langsung..Tsk3..malas tahap dewa walaupun hari-hari duk tengok blog sendiri.

Alhamdulillah, ramai jugak yang datang dan follow blog Puteri walaupun lama tak update. Terima kasih semua.

Hari ni nak share pasal Eyeshadow pallete yang paling sexy yang Puteri penah ada iaitu The Balm Nude 'Tude.



Jom baca lagi!

I have been searching this pallete for so long, and finally I got it..Yay for me! :) Puteri siap g cari dekat 2-3 SASA, sebab pallete ni de jual kt SASA je, tempat len takde, Sephora tak tau de ke tak.

Nak tau pe yang sexynye pasal pallete ni, lihat gambar dibawah ye...




Ada 6 naked women kat situ..hehe..tapi semua The balm product packaging letak gambar sexy2..haha.. Packaging menarik ada gambar2 dan berkualiti.






Kemudian ada dual brush dan 1 cermin yang besar, jadi kalau anda nak travel, pallete ni sangat sesuai untuk dibawa sebab cermin yang besar senang nak mekap nanti. 




Setiap warna ada nama dorang sendiri. Nama untuk sifat-sifat wanita..LOL



Next..


Yang terakhir..



Jadi pallete ni ada 12 warna, ada shimmery dan matte. Sangat sesuai untuk create natural look atau smokey eyes.

Swatches pada tangan..sangat cantik.. Warna tahan lama dan more to natural colour. Walaupun ada shimmery colour, tapi tak da fallout. Yay!

Harga RM 115 tapi sekarang SASA ada buat less jadi tinggal RM89 je.. Murah2..


The Balm Nude 'Tude ni sama lebey kurang macam Naked pallete dari Urban Decay cuma harga dia agak mahal sket. Ada sesetengah warna antara 2 pallete ni lebey kurang sama. :)

Kalau beli 2 2 pun okay jugak ape salah nye..hehe

Tadi sempat snap 2 gambar gune Nude 'Tude pallete ni.. :)


Close up giler.haha


Maaf pencahayaan tak same lak.. 

I used Sassy, Snobby, Sultry and Sophisticated to create this look. :)

Jadi apa pendapat anda, jangan lupa kongsi sekali ye.. :)


Selamat Malam semua

16 comments:

  1. RM89? YAY! tp still xde duit jugak.. haha.. cantik2x :) sy suke barang2 The Balm.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi dear..tapi promotion tu sampai 2 september ..ngee :)

      Delete
  2. Replies
    1. beli satu ni then len kali tk payah beli lagi..sangat berbaloi beli . bagi puteri la :)

      Delete
  3. Replies
    1. Hi Waa..Puteri gune Iphone 4S..tak yah edit pape pun.cume kene crop sket je.hehe..

      Delete
  4. best nye kalau dapat beli. tapi takde duit. :(

    ReplyDelete
  5. yay sasa ada sale.. mmg borong sakan.. :D :D :D

    ReplyDelete
  6. hi puteri...akk dh lama teringin palet ni tp mnjang takde je kt sasa sini..boohooo..

    ReplyDelete
  7. puteri, dulu ada buad reviem pasal eyeshadow silkygirl blockbuster colour palette kn? nk tny, antara, silkygirl punya eyshadow dengan elianto punya eyeshadow, yang mana lagi bes eh? sebab tengah confuse nak beli yang mana ni. :( maaf lah tetiba comment luar tajuk. hihi

    ReplyDelete
  8. Hi akk... Akk duduk kat mne? KL? Wowie! Akk ade NAKED palette ... Nanti aunty adik nak belanja NAKED palette kat SEPHORA ... hehe.. adik suke baca blog akk ni, best! ok, back to the story... palette ni akk beli kat sasa mana ehh? Kat sephora mmg takde jual palette ni.. teringin nak beli palette ni.. nasib baik akk dh buat review ni, boleh la adik kumpul2kan duit.. hehe.. $_$

    ReplyDelete
  9. naked palette tu akk beli kat mana? berapa harganya? hehhee

    ReplyDelete
  10. Hi..i ada jual palette ni..beli dkt US murah sikit..tinggal lagi 3 je sebab banyak habis,best seller..i sell this omelet for rm59 je..if u interested can whatsapp me at 0192118716..First come First serve :-)

    ReplyDelete
  11. Seronoknye baca suma entri u. I suka brg make up juga, Minat kumpul, pakai sikit2 sebab tak reti. hehehe

    P/s: sapa nak cari kerja, kenali scam company supaya tak jadi mangsa. Google je scam company kl sentral, byk la nnti dpt maklumat. I nak create awareness. help me spread it.

    ReplyDelete
  12. Seronoknye baca suma entri u. I suka brg make up juga, Minat kumpul, pakai sikit2 sebab tak reti. hehehe

    P/s: sapa nak cari kerja, kenali scam company supaya tak jadi mangsa. Google je scam company kl sentral, byk la nnti dpt maklumat. I nak create awareness. help me spread it.

    ReplyDelete

Copyright © 2011-2012. All right reserved by Puteri