Review: Etude House Wannabe Collection

Hi semua..

Seperti yang dijanjikan, Puteri nak post tentang Wannabe Collection..Dah lama dah keluar, tapi harga boleh tahan mahal. Tapi baru-baru ni Etude House de wat Sale 50%. Hah time ni la kte beli, betul tak..

Puteri beli 2 items je :)




Yang pertama adalah Wannabe Style Making Kit...Ni baru kotak luar die je...Cantik kan, sayang nak buang..


Cover warna hitam, ada girls depan tu..comel sangat..



Kalau anda nak tahu design ni direka oleh Annika Wester. Sape dia? Puteri pun tak tau..

Meh nak citer pasal kit ni..



Ada 8 warna untuk pembayang mata, 2 warna untuk lip and cheeks..

tapi..tapi..ada lagi..

tadaa....




Haaa..de 1 compartment bawah tu..



Dari Kiri ke kanan: 1 untuk cream eyebase, 2 concealers, 2 eyeliners (Brown and black) dan 4 aplicators.


Harga kit ni RM 119, less 50% so jadi RM 59 camtu


Tengok swatches lak eh..




Puteri tak pernah lagi cuba kit ni , tapi gincu tu memang sangat cantik!

InsyaAllah nanti ada masa Puteri post mekap guna kit ni ye..

Seterusnya adalah Wannabe Color Lips.




Ada 2 warna tapi Puteri pilih warna #2 So Hot Pink


Kiut sangat die punya design..




Merah-Pink
Harga RM45.90 kot..haha..terlupe lak, tapi half price dlm RM20++ jer..

Nak cite banyak2 pun Puteri tak berkesempatan nak cuba lagi..haha
Pape pun, Sila la komen ye.. (^_~)
 

18 comments:

  1. Ya Allah bestnya. nak jugak daripada 100++ jadi 50.nak nak nak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila serbu Etude HOuse berhampiran dengan anda sekarang..hehe..sehingga stock masih ada..

      Delete
  2. nak jugak...eyeliner tu best x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. eyeliner tu tak penah test g..hehe..

      Delete
  3. cantik nya. nanti buat tuto ek? hehe ak sabar ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah..nanti Puteri wat ye..lame tak buat..haha

      Delete
  4. Murahhhnyaaa, tak tahu pun ada saless. Warghhh rugi tak beli. Sampai bila yek sale ni puteri?

    ReplyDelete
  5. beb...ang dh tawen ke?? tak ajak punnn....huhu

    ReplyDelete
  6. etude house ade kat mane ek? Seriusly tak tao..
    VISIT ALAMI

    ReplyDelete
    Replies
    1. dira duk area mana? kt penang puteri tau la...hehe

      Delete
  7. bestnya..brg2 etude house ni makin hari makin best..harga pun ok..

    ReplyDelete
  8. wahh lme gile tgu entri ni.. hehehe.. akhrnye.. btw nice sgt wrna lipstick tu.. nakk gi beli jgkkkk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..sori2..bz sgt..haish..ari minggu je de chance nak tgkp gmbr and blogging..

      Delete
  9. waa, cantek la warna eye shadow die~~
    complete set dgn hrga RM50?
    beruntungnye~~
    X33

    ReplyDelete
  10. kalau ada sales lagi boleh belikan tuk saya tak... inform saya dulu, then sy bank in kan duit.. Pls.....

    ReplyDelete

Copyright © 2011-2012. All right reserved by Puteri