Cara untuk dapat kuku cantik berkilat!

Hi Salam sayang semua..


Pantas je nak buat entry baru kan..haha..Kalau entri lepas Puteri cerita pasal gigi, haa..hari ni nak citer sal kuku lak..



Meh nak ajar cara-cara untuk dapatkan kuku yang bersih dan berkilat tak perlu g wat kat kedai pun.

OOO..sebelum terlupe beberapa hari sebelum Puteri engange Puteri de g Nails Hansen gatai nak wat manicure. First time tau buat, Okaylah not bad. Bayar RM35, wat dalam 40 minit camtu.

Cam rugi je, tapi takpe la sekali skala nak orang tolong potong kuku kita pe salahkan..ngee

I love PINK! (^_~)

Jadi anda perlu 2 produk macam dalam gambar di atas untuk cantikkan kuku anda.

Pertama, Tsuya Tsuya Nail file yang panjang tu kemudian  Tsuya Tsuya  Magic Nail Buff. Puteri beli tools ni dekat Gurney Plaza Penang. Kat tempat lain pun ada jual kot,cuba cari ye.


Jadi Nail File ni guna macam pengetip kuku jugak, tapi yang bagusnya anda boleh bentukkan kuku anda sampai anda puas hati. Permukaannya kasar dan bagus untuk bentuk kuku. Jangan gunakan Nail File ni pada permukaan kuku pulak ye..no no no..


Dah bentuk sampai anda puas hati kemudian baru gunakan Magic Nail Buff ni, ha yang ni untuk permukaan kuku pulak.

Anda gunakan bahagian warna pink ni dulu, buff dulu permukaan kuku yang tak bermaya tu kemudian baru diikuti bahagian yang sebelah lagi warna putih (Magic Nail Shine). Pastu confirm shinning punye..

Yang bagusnya tentang tools ni, ia bukan menipiskan kuku kita tapi menghalus dan melicinkan kuku sampai bersinar-sinar. wee~

Sambil-sambil tengok tv ke boleh la buat..hehe. Kalau selalu buat, kuku boleh berkilat lebih lama.

Ohh..Sebelum terlupa harga setiap satu 

Tsuya Tsuya Nail File (RM9.90)
Tsuya Tsuya Magic Nail Buff (RM13, kalau beli 2 RM20)

Ada pertua cakap guna limau nipis untuk cantikkan kuku, macam-macam lagi la. Kalau ada pertua tuk kuku ni boleh la kongsi bersama ye..

Selamat mencuba semua..

Tata..

~xoxo~




6 comments:

  1. assalamualaikum wbt..

    ohh akk penah buat manicure..mmg tuh je pun bahan2 yg digunakan..dah tahu cara baik buat sendri je kan..jimat..

    regards,
    Unsmiley

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam akak..kalau sume tools ada senang je nak buat..best kan :)

      Delete
  2. dh penah try.hehe senang je kan beli sndiri lg murah:)

    btw,jom join sgmen ni:D

    http://nurulainulfarhain.blogspot.com/2012/04/segmen-by-pikaeugene-rm50-for-lucky.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2..bila2 masa boleh buat.. :)

      Delete
  3. excited nk beli. tp kedai apa yg jual brand Tsuya Tsuya Nail file & Tsuya Tsuya Magic Nail Buff ni? coz kite kt KL :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat KL puteri tak sure la kat mane dear..die jual kat stall kecik2 je..try tgk kt sasa ke shins de ke tak.. :)

      Delete

Copyright © 2011-2012. All right reserved by Puteri