My First M.A.C Products!

Hi dan Salam sayang semua..

Disebabkan Puteri ada very very very important majlis next 2 weeks, jadi Puteri mengambil keputusan beli few barang dari M.A.C. Keputusan ni diambil selepas baca banyak review..hehe..Macam nak beli rumah je gayanye..hehe..


Check it out ya! :)
Actually ada 3 je tak banyak pun, Puteri beli benda basic untuk mendapat muka yang flawless sebab tau muka tak flawless..huuu..sedeynye..



Okay..Product yang pertama adalah Prep + Prime
Harga RM105



Bagus pakai primer dulu sebelum pakai foundation, sebab mekap long lasting, tak berminyak , muke jadi smooth dan paling penting FLAWLESS okey..sius..tak rugi beli :)

Opps sebelum terlupa dia ada glitter2 sket..bukan la glitter sangat actually..macam die nak wat muka kita nampak fresh and glow gitu...

 
Next..

Of course foundation..Penting tau..



Studio Fix Fluid SPF 15

MUA tu cadang Puteri amik foundation ni sebab muka Puteri jenis berminyak sket
So foundation ni leh control dari muka berminyak
Warna: NC37
Harga : RM 115

Barang yang terakhir adalah concealer


Sebab ada parut ketara atas hidung dan kat dahi juga kat pipi, so harus la ada benda ni..hehe
Studio Finish Concealer SPF 35
NC35
Harga : RM70

Sian berpeluh concealer tu..haha

Aisey hampir2 terlupa...Time nak bayar tu dia ada bagi 1 kad



Jadinye, anda kene kumpul 6 kotak kosong M.A.C then anda boleh dapat percuma 1 lipstick..Waa cam berbaloi kan.

Cam support environmental la

Lagi 1 die bagi makeup remover..comel je botol kecik.hehe



Tak pernah cuba g..



So Puteri ada test sekali 2.. I'm love it! Hope bila hari penting tu , mekap sume ok la..takut lak nk mekap sendiri..haha


Maaf lama tak buat review..hmmm..any Idea?

Jumpa lagi ladies

~XOXO~

16 comments:

  1. hai kak puteri. kite suke sgt ngan barang mekap dari M.A.C , tp belom dapat beli lagi. sobs ~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi yuyu..maaf ye lambat balas...Puteri sekarang baru dapat beli..dl tgk je..tp tu pun hati2 nak beli..huu

      Delete
  2. amboi, nak bertunang ek.. hihiks.. x saba nk tengok gambar nanti :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..selamat dah pun..alhamdullilah :)

      Delete
  3. Replies
    1. InsyaAllah t Puteri wat review ye.. :)

      Delete
  4. Puteri, saya nak tanya. Saya ada parut jerawat yg agak ketara lah. kalau tutp pakai concelear mac tu okay tak? dapat tutup tak? Ataupun ada brand lain yg puteri boleh suggest?
    Thanks!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi sarah..concealer mac ni sarah kene pakai tebal sket kt kwasan yg parut tu..then sapu bedak..dab dab je..kalau sapu nanti concealer td hilang pulak..tk pun sarah gune concealer dr maybelline..ok gk tu :)

      Delete
  5. wahh..puteri nak kawin dah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..taun depan InsyaAllah :) doa-doakan ye

      Delete
  6. sy pun minat jgk dgn brg m.a.c ni tp tu la bajet belum ada lagi.

    ReplyDelete
  7. Sya ada bli satu set brgan M.A.C kt Spring kchg..trikut ckp dia punya make-up artis...mrk make-up mmg o.k..tp olh krn byk sgt aturan mana satu lps satu...so sya pkai yg ptg saja..near ribu juga...tp yg ptg bkn jenama...kesesuaian kulit kta dn kemahiran kta memakainya..majlis,cuaca kdgkala x seiring dgn kehendak kta utk tampil cantik..M.A.C mmg ctik bla kta bgbr...nmpk licin,segar tp brgn biasa pn bgus asal pandai match..Now..sya bli juga ronasutra..bedak Arab korkuyu...perempuan...itu alasan wajibnya...tp sya rasa..first budget..secong ilmu dn kemahiran apply make-up tu yg ptg..good luck..

    ReplyDelete
  8. ketiga-tiga produk nih sangat berguna.. especially the studio finish concealer! mmg bagus sangat untuk cover blemishes and dark circle. studio fix pn x kurang hebatnya.. boleh build up coverage. prep and prime i tak guna for daily basis.. i dont know la mudah naik ruam. but the effect and finishing is great. so i pakai time keluar jalan2 and for events jer ..

    ReplyDelete
  9. Yes sangat best, but I pki M.A.C strobe cream sgt best and flawless, and dpt 1botol m.a.c strobe cream 30ml and eye make up remover, sape yg berminat bgtau..nk let go.huhu

    ReplyDelete
  10. ad tak studio finish concealer dkat watson ? *hrp blas.

    ReplyDelete
  11. Mac sudah jadi kemestian kalau nak nampak flawless hihi.. pilihan yang tepat!

    ReplyDelete

Copyright © 2011-2012. All right reserved by Puteri