Terima Kasih Etude House

Hai dan Salam semua...
 
Alhamdulillah, hari ni masuk 13 hari kita menunaikan Puasa, sekejap je rasanya dah 13 hari..huhu..Hari ni Puteri nak cerita la sikit, bulan lepas Puteri de join Etude House 3rd Anniversary Contest. Kat bawah ni gambarnye.. :)


Nak tahu lebih lanjut, macam biasa sila teruskan membaca ye. :)

Senang je contest die tangkap gambar dengan produk Etude House, lepas tu buat Birthday Wishes dan reason "Why I love Etude House" lepas tu kene "like" gambar tu. Bab nak "like" ni memang lemah sikit, nak paksa-paksa orang tuk like gambar kita, tau la I tak popular..Uhuk..paksa la kawan-kawan terdekat, pastu Puteri pasrah je malas nak paksa orang like-like ni tak best kan.hehe.

Jadi pada yang sudi dan terpaksa mengundi tu syukran Puteri ucapkan. Dah agak dah tak menang, tapi Etude House still bagi hadiah kat semua contestants. Okay la dari tak menang pape..Thumbs up!


Bila dapat hadiah die suruh tangkap gambar pulak..Malu I..LOL..Balik kerja terus pergi amik hadiah saguhati tu.

Hadiahnye: 1 BB Cream, 2 Hand Masks, 1 Foot Mask dan bag Pink Etude House. Yay..


Precious Mineral BB Cream


Lepas tu, mask untuk tangan dan kaki, so sweet..Tak pernah cuba lagi :)

 


Last but not least, beg Etude House..


 
Sebelum balik, sempat gak la g beli beberapa produk. 

Tadaa...


Meh nak perkenalkan satu persatu..


Yang pertama pemerah pipi. Dah lama aim yang ni..Puteri lebih suka blusher warna orange-peach sebab nampak lebih sweet dan natural.hehe. Etude House Face Color Corset (#5 Orange Mango Fit). Harga  RM29.90. Bila pakai, sangat smooth dan ada shimmery yang buat pipi glowing gitu tapi tak la over sangat. :)


Dalam gambar mungkin nampak terlalu orange kan tapi sebenarnya tak de la orange sangat ye. Memang cantik blusher ni tak tipu. Tak rugi Puteri beli, harga berpatutan dan menawan.

Yang seterusnya ni..Puteri mati-mati ingat ini losyen.haha..Confident je beli ingat losyen padahal facial foam serius tak perasan masa beli, sebab packaging dia yang comel sangat-sangat, Puteri beli jugak. RM15.90


Seterusnya, lipbalm, sebab office sejuk sangat-sangat buat bibir rasa kering, Puteri beli lipbalm ni dan letak kt meja Puteri. So cute!


Bau die..mmmmm...bau cam strawberry...Yummy...tak leh bau lama-lama makruh pulak..ngee. Owh harga lebih kurang RM20.


Yang seterusnya ni bukan candy tau, tapi scrub..Cuba baca elok-elok Baking Powder Crunch Pore Scrub. Harga RM40.Ada dalam 24 paket. 1 paket ni boleh pakai 2 kali, seronok jugak pakai,rasa licin je muka pas pakai. :)


Sebenarnya Puteri tak plan pun nak beli scrub ni, sebab time bayar SA tu cakap kalau beli produk RM100 boleh dapat percuma .....Puteri pun pe lagi, pantang betul dengar dapat barang free2 ni padahal kene spent RM100.Tsk3.

Masih tak cukup 2 3 ringgit lagi,jadi Puteri amik tools tuk kuku ni. RM 5.90 je.


Then dah bayar dekat RM102. Dapat la hadiah tu.Ngee..Suke die..Tumbler Etude House. Pink gitu..


Berbaloi ke? Mak Jemah pun tak tau. Dorang cakap Limited Edition..haha..Takpe la dah beli dah pun.

Urm itu je kot..kita jumpa lagi ye...Tata semua

~XOXO~

21 comments:

  1. eheehe..sye dpt tumbler ngan bb cream free kt etude house

    ReplyDelete
  2. tahniah puteri! puteri ni mmg peminat etude house sejatila..

    kalau nak tahu mana nak beli kosmetik elf, nnt post terbaru akak cite. baca tau! hehe selamat berpuasa! dah tinggal ke? :)

    ReplyDelete
  3. bestnyeee dpt tumbler etude house free! mesti cam bangge gitu klu letak atas meja.. =D and I LOVE LOVE LOVE that corset thingie blusher! serious xpenah tgk tyme pegi etude house! and kale die pon cantik.. will definitely check it out. awk punye etude house posts mmg sll wat sy rase cam nk pegi beli..ekeke

    ReplyDelete
  4. Salhah: waa..mesti banyak borong kt etude kn.siap dpt tumbler n bb cream skali..ngee

    ReplyDelete
  5. Miss Syukur: Thanks2..memang suke ngat Etude House..buat la post cepat2 akak..tak sabar nak tau..setakat ni tak tinggal lagi..hehe

    ReplyDelete
  6. Aisyah: Dear beli la blusher tu..memang sangat2 berbaloi utk poket dan cantik..pipi aisyah kn gebu,kalau pakai blusher ni lg comel! :)

    ReplyDelete
  7. hehe..Puteri tak pernah cuba lagi.tak tau sesuai ke tak..huhu

    ReplyDelete
  8. wah..puteri masuk ke??mesti best??mia terlalu malu nak masuk..hehe..anyway,tahniah and selamat berpuasa~

    ReplyDelete
  9. Hi Mia..la nape tak masuk,hehe..masuk je len kali..tak rugi pun :) jgn malu2

    ReplyDelete
  10. kat shah alam takde pun cawangan etude house ni..susah saya nak beli :(

    ReplyDelete
  11. Hi syira_88..kt selangor ada 3 je cawangan Etude HOuse

    ♥ 1 Utama Lot LG313, Lower Ground Floor (Opposite Daiso)

    ♥ Alamanda Putrajaya Lot K017, Ground Floor

    ♥ Sunway Pyramid Lot F1.47, 1st Floor

    ReplyDelete
    Replies
    1. hye the mines pun ade.hehehe

      Delete
  12. betol ker yang baking powder tu leyh buat kulit ase licin? ni ase semangat nak g beli nie.. hehehe.
    sebab maz pun suke produk etude house nie :) especially bb cream diorang n fix mist.

    ReplyDelete
  13. Hi Nurul Mazni..betul..1 paket tu leh gune 2 kali, sebab mule2 dl cube perabih kn 1 paket tu ase cm bnyk sgt..hehe..puteri cuba sekali 2 then tak pakai sbb duk simpan lam almari..tsk3..Barang etude house mmg best!

    ReplyDelete
  14. gulp.. jap nk tgk purse. ada duit ke idak.

    ERRR.. Lalat yang keluar >.<

    Hahaha. Hari tu pergi Butik Etude House ni. Perghhh semuanya more than RM20 >

    pengsannnnnnn. Tu nasib baik tgk2 aje. Saje nak tgk harga. Then pergi elianto . Boleh tahan la jugak. Tp tgu sale je la :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai fatin..betul tu..Puteri tunggu SALE baru beli..ngee :)

      Delete
  15. etude house ni halal tak ? benda dari korea kannn. takut macam tak lepas pulak halal malaysia. maaf saya tak reti sikit cosmetic ni but i really wanna try it :) barang dia sume super cute ^^

    ReplyDelete

Copyright © 2011-2012. All right reserved by Puteri